Fagforbundet namdalseid

Fagforeningas forside arkiv

Innbyggerne skal merke forbedringer (Pressemelding 23.10.06)

- Jeg er veldig glad for at vi er enige om å styrke innsatsen for kvaliteten på de offentlige tjenestene, sier Jan Davidsen, leder i Fagforbundet etter at det er inngått en samarbeidsavtale om Kvalitetskommuner.

Ingenting som å vinne i Bergen (Adresseavisen 23.10.2006)

BERGEN, Brann - RBK 1-3: Øyvind Storflor scoret ett, la opp til ett og ødela en fest som har vart i en hel uke. - Det er ingenting som å gjøre dette her i Bergen. Nå har vi dratt gullet i land, sa Storflor etterpå.

Åpne sykehus etter arbeidstid (Aftenposten 18.10.06)

Både Ahus og Sørlandet sykehus planlegger å bli kveldsåpne. Tomme operasjonsstuer og kostbart utstyr som ikke er i bruk, er dyrt. I stedet for å stenge klokken tre, kan sykehusene i fremtiden være åpne til syv-åtte på kvelden for planlagte konsultasjoner og operasjoner.

Nå verves det så det suser i Sør-Trøndelag.

Vi ligger på 113,1% av måloppnåelsen som forbundet har satt opp for oss på august. Det er kjempebra. I forhold til måltallet på 1.400 innmeldinger i 2006 ligger vi bare 8.1% bak. Dette viser at fagforeningene tar verving på alvor.

Pressemelding - kommunene må ta inn flere lærlinger

Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at per 1. september var det i Sør-Trøndelag kun formidlet læreplass til 49,3 prosent av søkerne. Mange tvinges dermed til å fullføre utdanningen sin på skolebenken mot sin vilje.

- Alarm på feil grunnlag

- Fagforbundet vil ha lovregulering av SFO, med krav til areal, miljø og bemanning. Men glem ikke at i SFO jobber mange mennesker med lang erfaring og høy kompetanse, selv om de ikke er faglærte, sier leder for Seksjon kirke, kultur og oppvekst, Mette Henriksen Aas.

Dropper 6-timers forsøk (Adresseavisen 08.09.2006)

Nardo Bil avslutter ordningen med sekstimersdag for de ansatte.

Regionmøte i Trondheim 28. - 30. august 2006

I år var Fagforbundet Sør-Trøndelag vertskap for fylkesstyrene og ansatte i Fagforbundet Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag. På sakskartet stod bl.a. forvaltnings- og regionreformen, fagligpolitisk arbeid - hvordan driver vi valgkamp -og forbundets organisasjons- og evalueringsprosjekt.

Regjeringen med nytt grep for å få ned sykefraværet

1. nestleder i Fagforbundet, Gerd Kristiansen, er forbauset over regjeringens utspill om nye virkemidler for å få ned sykefraværet. Det nye er i hovedsak at arbeidsgiverne skal finansiere en del av sykepengeutgiftene.

Hovedavtaler - trykking

Forbundet får stadig spørsmål om når de ulike hovedavtalene blir sendt ut/ferdig trykket/lagt på nettsidene.